Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2016

Η κοπή της βασιλόπιτας του Συνδέσμου μας


Με πολύ χαρά, σ’ ένα ζεστό κλίμα, συγκεντρωθήκαμε ο Σύνδεσμος Θεολόγων Ν. Ροδόπης το απόγευμα της δεύτερης μέρας του Φλεβάρη για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας μας στο φιλόξενο χώρο του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων που ευλόγησε τη Βασιλόπιτά μας, η σχολική Σύμβουλος Θεολόγων κ Ελένη Μιχαλοπούλου και σχεδόν όλοι οι Θεολόγοι του Νομού Ροδόπης.





Η κοπή της πίτας μας ήταν ουσιαστικά η πρώτη επίσημη εκδήλωση του Συνδέσμου μας και γι’ αυτό η χαρά όλων ήταν έκδηλη και το κλίμα οικογενειακό! Σίγουρα αποτελεί ενθαρρυντικό μήνυμα η παρουσία στην εκδήλωση αυτή τόσων πολλών Θεολόγων καθηγητών που υπηρετούν στα σχολεία του Νομού μας. 

Οι συναδέλφισσες του Δ.Σ. κ. Δέσποινα Γαβριηλίδου, Έλσα Κουτσογιάννη και Ντίνα Πεχλιβανίδου κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια όλα να είναι έτοιμα εγκαίρως με πολύ φροντίδα και αγάπη.


Στη σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιότατος τόνισε τη χαρά του για τη δημιουργία του Συνδέσμου, «μιας φωνής που έλειπε από την τοπική κοινωνία», και εκδήλωσε την πρόθεσή του να είναι υποστηρικτής και συμπαραστάτης σε κάθε ενέργεια και εκδήλωσή του. Επίσης ευχαρίστησε όλους τους Θεολόγους καθηγητές για το έργο που επιτελούν και την πνευματική τους προσφορά στους μαθητές. 

Από την πλευρά της η Σύμβουλος κα Μιχαλοπούλου, η οποία ήρθε από το Κιλκίς ειδικά για την εκδήλωση, παρότρυνε με πολύ θερμά λόγια όλους τους Θεολόγους του Νομού να μετέχουν στο Σύνδεσμο. Τόνισε ότι μπορεί οι υπόλοιπες ειδικότητες να διδάσκουν το «ευ ζην», οι Θεολόγοι όμως διδάσκουμε το «εν Χριστώ ζην», έναν τρόπο ζωής που μπορεί ως πρόταση να προσφερθεί μέσω του Συνδέσμου μας σε όλη την τοπική κοινωνία. 

Το φλουρί έπεσε στο συνάδελφο του Δ.Σ. Γιάννη Μαμαλιόγκα, ο οποίος παρέλαβε ως ευλογία από το Σεβασμιότατο ένα ενδιαφέρον θεολογικό βιβλίο, ενώ από τον Πρόεδρο του Συνδέσμου μία δωροεπιταγή για γνωστό βιβλιοπωλείο-πολυκατάστημα της πόλης μας.




Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συνδέσμου κ Γιάννης Ψήφας αναφέρθηκε σε θέματα που απασχολούν  το Σύνδεσμο, έκανε ένα σύντομο απολογισμό του έργου που παρήχθη μέχρι στιγμής από το Δ.Σ. και αναφέρθηκε στις μελλοντικές δράσεις και σχεδιασμούς. Επίσης κάλεσε τους συναδέλφους να εκφράσουν τις απόψεις τους για το Σύνδεσμο, αλλά και τους προβληματισμούς τους για ζητήματα που αντιμετωπίζουν στην εκπαιδευτική τους καθημερινότητα. Ακολούθησε συζήτηση, στην οποία συμμετείχε και η Σύμβουλος Θεολόγων, για θέματα που απασχολούν αυτή τη στιγμή τους Θεολόγους του Νομού Ροδόπης.



Στην εκδήλωση παραβρεθήκαμε συνολικά δεκαέξι Θεολόγοι του Νομού: εκτός από τα πέντε μέλη του Δ.Σ., κ. Δέσποινα Γαβριηλίδου, Έλσα Κουτσογιάννη, Γιάννη Μαμαλιόγκα, Κωνσταντίνα Πεχλιβανίδου και Γιάννη Ψήφα, παρέστησαν επίσης οι καλοί συνάδελφοι Αλεξοπούλου Μαρία, Ανέστη Αναστασία, Δερμεντζόγλου Κυριακή, Εφραιμίδου Ειρήνη, Καλογεράκη Δέσποινα, Καμπακτσή Ολυμπία, Μαργαρίτη Ελένη, Μιχαηλίδου Χαρούλα, Τάντσου Θεοδώρα, Τσατσαρίδου Αγάπη και η διευθύντρια του Εσπερινού Γυμνασίου κα Κική Ευστρατιάδου. 

Το Δ.Σ. του Συνδέσμου ευχαριστεί όλους όσους τίμησαν και κόσμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και εύχεται σε όλους τους Θεολόγους του Νομού Ροδόπης κάθε ευλογία από τα Δωρεοδότη Χριστό κατά τη νέα χρονιά στο εκπαιδευτικό τους έργο.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου