Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017

Συνάντηση των μελών του Συνδέσμου Θεολόγων με τον Μητροπολίτη με θέμα τα θρησκευτικά

Με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεολόγων Ν. Ροδόπης διοργανώθηκε την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 6:30 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής (Ιωακείμ Γ' 14) συνάντηση ενημέρωσης, προβληματισμού και ανταλλαγής  απόψεων σχετικά με τα Νέα Αναλυτικά Προγράμματα Σπουδών για τα Θρησκευτικά  που εφαρμόζονται ήδη στα σχολεία.


Κατά τη συνάντηση ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους θεολόγους εκπαιδευτικούς Μέσης Εκπαίδευσης στα σχολεία του Ν. Ροδόπης για την ανταπόκρισή τους στο κάλεσμα της τοπικής εκκλησίας, τους ενημέρωσε για τις μέχρι τώρα κινήσεις της Ιεραρχίας, εξέφρασε τον προβληματισμό του για το περιεχόμενο των Φακέλων Μαθήματος που εστάλησαν στα σχολεία και ζήτησε από τους εκπαιδευτικούς να διατυπώσουν και αυτοί τις απόψεις τους καθώς είναι αυτοί που γνωρίζουν καλύτερα και το υλικό των Φακέλων και την ανταπόκριση που έχει το υλικό αυτό στους μαθητές.

Ακολούθησε ευρύς διάλογος, όπου ετέθησαν όλα τα θέματα από πλευράς των θεολόγων εκπαιδευτικών που πήραν μέρος. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του περιεχομένου του νέου μαθήματος των θρησκευτικών. Για άλλη μία φορά, και ύστερα από μία τρίμηνη εμπειρία διδασκαλίας του Νέου Αναλυτικού Προγράμματος των θρησκευτικών, διαπιστώθηκε η ανάγκη για βελτίωση και αναβάθμιση των νέων βιβλίων και της ύλης που υπάρχει όπως και ο εμπλουτισμός της, ώστε να μην δημιουργούνται  προβλήματα σύγχυσης στους μαθητές.

Ο Σεβασμιώτατος από την πλευρά του δεσμεύτηκε να προωθήσει τις θέσεις του Συνδέσμου στην Ιεραρχία της Εκκλησίας και στην Ειδική Επιτροπή που έχει συσταθεί από πέρυσι για τον λόγο αυτό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου