Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016

Συνάντηση των μελών του Συνδέσμου Θεολόγων με τον Μητροπολίτη



Με αφορμή την εισαγωγή των Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών για τα Θρησκευτικά στα σχολεία κατά τη νέα σχολική χρονιά, με πρωτοβουλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος και σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Θεολόγων Ν. Ροδόπης διοργανώθηκε  την Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας Αγίου Γεωργίου Κομοτηνής (Ιωακείμ Γ 14) συνάντηση ενημέρωσης, προβληματισμού και ανταλλαγής απόψεων.


Κατά τη συνάντηση, ο Σεβασμιότατος ενημέρωσε τα μέλη του Συνδέσμου θεολόγους εκπαιδευτικούς στη Μέση Εκπαίδευση που υπηρετούν σε σχολεία του Νομού Ροδόπης τόσο για τις μέχρι τώρα κινήσεις και τη θέση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος πάνω στο θέμα της διδασκαλίας του μαθήματος των θρησκευτικών, όσο και για τις παραπέρα κινήσεις που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ Εκκλησίας της Ελλάδος και Υπουργείου Παιδείας. 




Ακολούθησε ευρύς διάλογος, όπου ετέθησαν όλα τα θέματα από πλευράς των θεολόγων εκπαιδευτικών που πήραν μέρος. Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του περιεχομένου του νέου μαθήματος των θρησκευτικών. Διαπιστώθηκε η ανάγκη για επικαιροποίηση, βελτίωση και αναβάθμιση των υπαρχόντων βιβλίων και της ύλης που υπάρχει όπως και ο εμπλουτισμός της, ωστόσο η διάρθρωση της ύλης στο νέο πρόγραμμα δημιουργεί σοβαρά προβλήματα σύγχυσης στους μαθητές. 




Επίσης διαπιστώθηκε ο προβληματικός και βεβιασμένος τρόπος που εισήχθησαν τα νέα προγράμματα χωρίς να έχει προβλεφθεί η σχετική επιμόρφωση αλλά και χωρίς τα σχολεία να πληρούν τις προϋποθέσεις από υλικοτεχνική υποδομή να υποστηρίξουν τον νέο τρόπο διδασκαλίας. 
Ο Σεβασμιώτατος από την πλευρά του δεσμεύτηκε να προωθήσει τις θέσεις του Συνδέσμου στην Ιεραρχία της Εκκλησίας και στη ειδική επιτροπή που έχει συσταθεί για το λόγο αυτό.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου