Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Συνάντηση με τον Μητροπολίτη Κομοτηνής


Την Τρίτη το απόγευμα 12 Ιανουαρίου 2016 το ΔΣ του Συνδέσμου Θεολόγων Ν. Ροδόπης  είχε τη χαρά και την τιμή να συναντηθεί με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα. Η συνάντηση έγινε μέσα σε εγκάρδιο και εορταστικό κλίμα κατά την οποία καταρχήν αντηλλάγησαν ευχές για το νέο έτος. Επίσης στη συνάντηση αυτή το ΔΣ είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Σεβασμιότατο για την πρωτοβουλία ίδρυσης του Συνδέσμου καθώς και για τους σκοπούς του.

Η αντίδραση από πλευράς του Σεβασμιότατου υπήρξε ιδιαίτερα θετική τονίζοντας πως ο Σύνδεσμος μπορεί να αποτελέσει μια χρήσιμη φωνή για τα τεκταινόμενα όχι μόνο στη δημόσια εκπαίδευση αλλά και στην τοπική κοινωνία και συνεχάρη για την πρωτοβουλία. Επίσης δήλωσε την προθυμία του να συμπαρασταθεί σε κάθε πρωτοβουλία του Συνδέσμου αλλά και την πρόθεσή του για συνεργασία πάνω σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος.

Ενημέρωσε επίσης για την ειδική συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου που λάμβανε χώρα από τις 5 το απόγευμα της ίδιας ημέρας και για περίπου τρεις ώρες,  έχοντας κοντά της τους εκπροσώπους των δυο μεγάλων ενώσεων θεολόγων της χώρας, της ΠΕΘ και της ΚΑΙΡΟΣ αλλά και εκπροσώπους των θεολογικών σχολών των πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, προκειμένου να ακούσει τις απόψεις τους και να αποφασίσει ποια θα είναι η τελική της θέση στον διάλογο με την Πολιτεία για το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών. 

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών

Με αφορμή την εορτή των Τριών Ιεραρχών ο Σεβασμιότατος αποφάσισε να απευθύνει ένα πρωτότυπο μήνυμα προς τους μαθητές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Πρόκειται για ένα φυλλάδιο σε σχήμα κινητού τηλεφώνου, που θα περιέχει ένα μήνυμα – από τους Τρείς Ιεράρχες και παρακάλεσε οι θεολόγοι των σχολείων να φροντίσουν ώστε να φτάσει στα χέρια των μαθητών μας. 
Επίσης λόγω του ότι η εορτή των προστατών της Παιδείας εορτάζεται ημέρα Σάββατο προτίθεται, εάν υπάρχει σχετική υπουργική απόφαση να φροντίσει ώστε την Παρασκευή να τελεστούν Θείες Λειτουργίες για τα σχολεία. Παρακάλεσε επίσης στον εορτασμό να δοθεί επίσημος εορταστικός τόνος και να παρουσιαστούν τα σχολεία στους ναούς με τις σημαίες τους. 

Τέλος προσκάλεσε όλα τα μέλη του Συνδέσμου Θεολόγων να παραβρεθούν στην ειδική εκδήλωση που θα διοργανώσει η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής με την ευκαιρία των Τριών Ιεραρχών στην Αίθουσα του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κομοτηνής, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και ομιλητή το Σύμβουλο Φιλολόγων κ. Βλάχο. 

Κοπή Βασιλόπιτας του Συνδέσμου

Κατά τη συνάντηση με τον Σεβασμιότατο τα μέλη του Δ.Σ. είχαν την ευκαιρία να τον προσκαλέσουν να ευλογήσει και να κόψει τη βασιλόπιτα του Συνδέσμου μας, η οποία θα λάβει χώρα στην αίθουσα του ραδιοφωνικού σταθμού της Ιεράς Μητρόπολης Μαρωνείας και Κομοτηνής (Ι Σισμάνογλου και Ζυμβρακάκη γωνία) την Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 7:30 μμ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου