Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Οι Θεολόγοι του Συνδέσμου μας στα ερτζιανά



Η Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και Κομοτηνής λειτουργεί από το 1990 στη ραδιοφωνική συχνότητα των 95,8 FM το "Ραδιόφωνο Αληθείας". Στο φιλόξενο αυτό Ραδιόφωνο συνεργάζονται πάρα πολλοί παραγωγοί από την Κομοτηνή: ιερείς, συνταξιούχοι και εν ενεργεία εκπαιδευτικοί, επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων, φοιτητές και μαθητές. Ανάμεσά τους και τρεις Θεολόγοι καθηγητές, μέλη του Συνδέσμου μας, που επιμελούνται και παρουσιάζουν κάθε εβδομάδα ζωντανά  τη δική τους εκπομπή στα ερτζιανά!



Κάθε Δευτέρα, στις 7-8 μ.μ., η Θεολόγος καθηγήτρια Κέλλυ Αλεξανδρίδου παρουσιάζει την εκπομπή "Άκουε Ισραήλ: ερμηνεύοντας την Παλαιά Διαθήκη". Πρόκειται για μία εκπομπή που προσεγγίζει αυτούσιες τις περικοπές της Παλαιάς Διαθήκης, τις μελετά και τις ερμηνεύει Χριστολογικά, ώστε να ωφεληθούμε όλοι μας από τα ωραία διδάγματά της.






Κάθε Τετάρτη, στις 8-9 μ.μ., η Θεολόγος καθηγήτρια Ελένη Μαργαρίτη, από τις παλαιότερες παραγωγούς εκπομπών στο ραδιόφωνο της Μητρόπολής μας, συντονίζει την εκπομπή "Κοντά στους εφήβους" που παρουσιάζει η ραδιοφωνική ομάδα του 1ου Γυμνασίου Κομοτηνής. Μία νεανική συντροφιά προβληματίζεται για όλα όσα συμβαίνουν και καταθέτει τις αγωνίες και τα όνειρά της. Μια εκπομπή για τους εφήβους που θέλουν να ζουν αληθινά και ελεύθερα.




Κάθε Παρασκευή, στις 6–7 μ.μ., ο Θεολόγος καθηγητής Γιάννης Μαμαλιόγκας, παραγωγός εκπομπών στο ραδιόφωνο της Μητρόπολής μας από το 2008, επιμελείται και παρουσιάζει τη Θεολογική και λογοτεχνική εκπομπή «Λόγω γραφής». Στο πρώτο μέρος της εκπομπής κάνει μία σύντομη ανάλυση του Αποστολικού και Ευαγγελικού αναγνώσματος της Κυριακής, ενώ στο δεύτερο μέρος προτείνει για τους φιλαναγνώστες ακροατές της εκπομπής κάποιον συγγραφέα της ελληνικής ή της ξένης λογοτεχνίας, από τον οποίο μαθαίνουμε τα βιογραφικά του στοιχεία και ακούμε τις πρώτες σελίδες ενός λογοτεχνικού του έργου. Με τον τρόπο αυτό, η εκπομπή προσπαθεί να οδηγήσει τους ακροατές της από το Λόγο του Θεού στον έντεχνο λόγο των ανθρώπων και από τα γραπτά έργα της Παγκόσμιας Λογοτεχνίας στο μεγαλείο της Αγίας Γραφής.


Όλες τις εκπομπές από το "Ραδιόφωνο Αληθείας" μπορείτε να τις ακούτε ζωντανά και στο Ίντερνετ, μέσω της ιστοσελίδας της Ιεράς Μητροπόλεως Μαρωνείας και Κομοτηνής http://immaroniaskomotinis.gr. Βρείτε και πατήστε στο επάνω δεξί μέρος της το πλήκτρο "play" για να αρχίσει αυτόματα η αναμετάδοση του ραδιοφώνου.

http://immaroniaskomotinis.gr/

Μείνετε συντονισμένοι και καλή σας ακρόαση! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου