Τρίτη, 31 Μαΐου 2016

Εκδήλωση μνήμης για την Άλωση της Κωνσταντινούπολης από την Ιερά Μητρόπολη Μαρωνείας και ΚομοτήνηςΗ Ιερά Μητρόπολις Μαρωνείας και Κομοτηνής παρουσίασε την Κυριακή 29 Μαΐου στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Κομοτηνής την δραματοποιημένη παράσταση «Η Άλωση της Πόλης και η πνευματική επιβίωση του Ελληνισμού»

Πρόκειται για το μονόλογο μιας βενετσιάνας πριγκίπισσας που θαυμάζει το βυζαντινό πολιτισμό, μία τραγωδία που ζωντανεύει τα γεγονότα της πολιορκίας, της άμυνας και της πτώσης της Πόλεως, και μια σύντομη περιδιάβαση στους επόμενους δύσκολους αιώνες των ηρώων και των νεομαρτύρων συνθέτουν το περιεχόμενό της. 

Τα κείμενα της παράστασης επιμελήθηκε ομάδα στην οποία συμμετείχε η θεολόγος-εκπαιδευτικός  Ελένη Μαργαρίτη.

Επίσης, ακούστηκαν τραγούδια για την Πόλη και τον Ελληνισμό, καθώς και βυζαντινοί ύμνοι. H παράσταση έκλεισε με δύο τραγούδια για την Πόλη και τον Ελληνισμό (Μαρμαρωμένος Βασιλιάς και Τσάμικος) που ερμήνευσε ο θεολόγος-εκπαιδευτικός Γιάννης Μαμαλιόγκας.
Κλείνοντας, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στη θλιβερή επέτειο και προέτρεψε το ακροατήριο να διατηρεί άσβεστη τη μνήμη και να προσεύχεται υπέρ των πατέρων και αδελφών των προασπιστών της πίστεως και της πατρίδος, ενώ συνεχάρη όλους τους συντελεστές που εργάστηκαν και παρουσίασαν κατά άψογο τρόπο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου